Haberler

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Yıl Açılış Konferansı

16.10.2020

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020/21 Eğitim Öğretim yılı akademik yılı açılış programında bu yıl Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ceyhun Elgin 'Covid-19 Salgını ve Ekonomi' konulu bir konferans verdi. 15 Ekim Perşembe günü saat 14.30'da Türk-Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Konferans salonunda kısıtlı bir katılımla maske ve mesafe kuralına uygun olarak gerçekleşen program Zoom ve YouTube platformları üzerinden canlı olarak yayınlandı.
Prof. Dr. Ceyhun Elgin konuşmasında 2020 yılı Mart ayından bu yana 168 ülkeden oluşan bir veri seti oluşturduklarını ve bu veri seti ile yaptıkları araştırma sonuçlarını anlattı.  Dünyadaki ülkelerin pandemiye karşı aldıkları önlemlerin karşılaştırmasının sunulduğu ve hem üniversite içinden hem de üniversite dışından katılımcıların olduğu konferansın sonunda Prof. Dr. Ceyhun Elgin'e sorular yöneltildi. Konferansın sonunda Prof. Dr. Elgin, Covid-19 nedeniyle yaşanan salgın hastalık nihayete ermeden pandeminin ekonomiye olan nihai etkilerinin tespit edilemeyeceğini belirtti. Program sonunda Prof. Dr. Elgin'e teşekkür belgesi takdim edildi.