Çift Diploma Sürecinin İlk Adımı: DAAD-YÖK Değişim Programı

02.10.2024

Türk-Alman Üniversitesi ile  Chemnitz Teknik Üniversitesi  arasında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü için çift diploma süreci niyet mektubu imzalandı. Bu önemli sürecin ilk adımı olarak, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Dönemi itibarıyla DAAD-YÖK Değişim Programı hayata geçirildi. Programdan faydalanacak ve ilgili kriterleri yerine getiren seçili sayıda öğrenci, iki dönem boyunca Almanya'da  Chemnitz Teknik Üniversitesi bünyesinde eğitim alacak ve DAAD-YÖK bursu ile desteklenecek. Gelecekte sürecin geliştirilmesi ve çift diplomanın uygulanması hedeflenmektedir. DAAD-YÖK Değişim Programı’nın koordinatörleri, Chemnitz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kai Oppermann ve Türk-Alman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ebru Turhan'dır.