İşletme Konferansı “3rd Annual Business Administration Conference: Sustainability in Business Management”

22.11.2022

İşletme Bölümünün, Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile birlikte Siemens Türkiye ve DAAD sponsorluğunda düzenlendiği “3rd Annual Business Administration Conference: Sustainability in Business Management” başlıklı konferans, 18 Kasım 2022 tarihinde Siemens Kartal Kampüste gerçekleştirildi.

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, TAÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay, TAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu ile Bielefeld Uygulamaları Bilimler Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Öztürk’ün hoş geldiniz konuşmalarıyla başlayan açılış oturumu, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis’in sunumuyla devam etti.
Açılış oturumunun son sunumunu yapmak üzere Lüneburg Leuphana Üniversitesinden Prof. Dr. Jacob Hörisch’e çevrimiçi olarak bağlanıldı.

İlk oturum Türk-Alman Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Müge Klein’ın oturum başkanlığında, Koblenz Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Margareta Teodorescu’nun “Çevresel Olarak Sürdürülebilir Giyim İçin Satın Alma Niyetinin Belirleyicileri: Genişletilmiş Planlı Davranış Modeli Teorisi” konulu sunumu ile başladı. Bielefeld Uygulamaları Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Manuel Stegemann ile doktora öğrencisi Eliza Starke’ın beraber gerçekleştirdikleri turizm sektöründe sürdürülebilirliğin iletiminde reklam etkinliği için değere dayalı etkenlerin incelenmesine yönelik sunumlarının ardından, Metsims Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Kurucu Yöneticisi Dr. Hüdai Kara’ya sunumunu yapmak üzere çevrimiçi olarak bağlanıldı.

Konferansın ikinci oturumunda Siemens Türkiye Sürdürülebilirlik ve İş Geliştirme Yöneticisi Gülşah Öztürk katılımcılara “Sürdürülebilirlik ve Dekarbonizasyon” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Vivian Carstensen’in başkanlığında başlayan üçüncü oturumda öncelikle İtalya Ferrera Üniversitesinden Prof. Dr. Alessandra Vecchi’ye İtalyan moda endüstrisindeki çevre dostu geçiş konulu sunumunu yapmak üzere çevrimiçi olarak bağlanıldı. Konferansın ikinci sunumu da çevrimiçi olarak devam etti ve Güney Kore Hongik Üniversitesinden Prof. Dr. Jeoung Yul Lee “Çok Uluslu Şirketlerin Sürdürülebilirliği ve Küresel Değer Zincirinde İştirak Performansı: Küresel Ağın ve Ev Sahibi Ülke Sürdürülebilirlik Baskılarının Düzenleyici Rolü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Oturumun üçüncü sunumunda Augsburg Üniversitesinden Dr. Hüseyin Doluca “Kurumsal İtibar ve Sürdürülebilirlik: Ampirik Bir Çalışma” başlıklı sunumunu gerçekleştirirken oturum Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alexander Förster’in işletme bilişim sistemlerinin sürdürülebilirliği konulu sunumuyla tamamlandı.

Konferansın dördüncü oturumu Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Christiane Nitschke’nin başkanlığında eğitim temalı sunumlarla başladı. Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Vivian Carstensen’in Almanya’da sosyal sürdürülebilirlik için eğitimin rolünü ortaya koyan sunumunun ardından yine Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Gerrit Hirschfeld üniversite mezunlarının sürdürülebilir örgütleri tercihi üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Oturum Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Andreas Uphaus ile Prof. Dr. Michaela Hoke’nin beraber gerçekleştirdiği “Finansal Ürünler için Tedarik Zincirlerinin Sürdürülebilirlik Şeffaflığı” ile “Ürün Odaklı Sürdürülebilirlik Ölçümünün Fırsatları ve Sınırlamaları” başlıklı sunumları ile tamamlandı.
Türk-Alman Üniversitesinden Prof. Dr. Dilek Zamantılı Nayır’ın başkanlığını yaptığı son oturumda farklı disiplinlerden çalışmalar yer aldı. Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden sürdürülebilir insan kaynakları üzerine sunum yapan Dr. Dorothee Wilm’in ardından Oulu Üniversitesi doktora öğrencisi Raushan Aman “Birbirine Bağlı Sürdürülebilirlik: Kadın Göçmen İşletmesinin Toplumsal Etkisi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Abdulmuttalip Erduran ile Kaan Altun’un “Uluslararası Hukukun Uygulanabilirliği” başlıklı sunumlarının ardından oturumun son sunumunu Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Kirsten Beckmann ile Prof. Dr. Christiane Nitschke beraber gerçekleştirdiler.
TAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu ile Bielefeld Uygulamaları Bilimler Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Öztürk emeği geçen herkese teşekkür ederek konferansı sonlandırdılar.