İktisat Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Guido Neidhöfer, 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde Kahire'de "Ticaret Şokları ve Sosyal Hareketlilik" başlıklı çalışmasını sundu.

15.10.2024

İktisat Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Guido Neidhöfer, 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde Kahire Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen İş ve Kalkınma Konferansı'na katılarak "Ticaret Şokları ve Sosyal Hareketlilik" başlıklı çalışmasını sundu. Neidhöfer bu çalışmada Çin ithalatının artmasının, ebeveynleri bu şoktan olumsuz etkilenen gelecek nesillerin eğitim ve gelir düzeyleri üzerindeki uzun vadeli etkilerini analiz etti.

İş ve Kalkınma Konferansı (#Jobs4Dev), Dünya Bankası, UNU-WIDER, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve İş ve Kalkınma Ağı (NJD) tarafından ortaklaşa düzenlenen küresel bir etkinliktir. NJD, çeşitli bölgelerden araştırma enstitülerinin oluşturduğu Cape Town Üniversitesi Kalkınma Politikası Araştırma Birimi (DPRU, Güney Afrika), Yapısal Araştırma Enstitüsü (IBS, Polonya) ve HKUST Gelişen Pazar Çalışmaları Enstitüsü (HKUST IEMS, Hong Kong) arasında kurulmuş bir ortaklıktır.