İşletme Konferansı “4th Annual Business Administration Conference: Diversity, Equality and Inclusion”

14.11.2023

İşletme Bölümünün, Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi ile birlikte Siemens Türkiye ve DAAD sponsorluğunda düzenlediği “4th Annual Business Administration Conference: Diversity, Equality and Inclusion” başlıklı konferans 10 Kasım 2023 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi Kampüsünde gerçekleşti.

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu ile Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Öztürk’ün hoş geldiniz konuşmalarıyla başlayan açılış oturumu, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Hüseyin Gelis’in sunumuyla sona erdi.

İlk oturum Türk-Alman Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Müge Klein’ın başkanlığında, Siemens Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Aslı Kunur’un “Siemens’de Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” başlıklı sunumu ile başladı.

TEİD Etik ve İtibar Derneği  Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Çalışma Grubu Liderleri Av. Filiz Toprak Esin ve Av. Tuğba Doğru Barutçuoğlu’nun, TEİD’in çeşitlilik ve kapsayıcılık yoluyla nasıl ilham verdiğini anlattıkları konuşmalarının ardından oturum NTT DATA Business Solutions Türkiye & MENA CEO’su Dr. Bahri Danış’ın hem şirketi tanıttığı hem de “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” konularını ele aldığı sunumu ile tamamlandı.

Prof. Dr. Dilek Zamantılı Nayır’ın başkanlığını yaptığı konferansın ikinci oturumunda Sophia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Parissa Haghirian’a Japonya’daki şirketlerin çeşitlilik ve kapsayıcılığı konulu sunumunu gerçekleştirmek üzere çevrimiçi olarak bağlanıldı.

Oturumun ikinci sunumunu Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çiğdem Vatansever "Girişimciliği Hikayeler Üzerinden Anlamak: Ayşen Zamanpur ve İki Otobiyografisi" başlıklı çalışması ile gerçekleştirdi. İkinci oturum ile başlayan akademik sunumların devamında Koblenz Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Margareta Teodorescu, Türk-Alman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu ile birlikte hazırladıkları “Finansal Sistemleri Yeniden Tanımlamak: Finansal Güçlenme İçin Bir Katalizör Olarak Blockchain” başlıklı çalışmalarının bulgularını dinleyicilere aktardı.

Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vivian Carstensen ve Dr. Nilgün Daglar-Sezer iş yerinde çeşitlilikte ihmal edilen kategorilere ilişkin sunumlarını gerçekleştirirken, oturum Türk-Alman Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Moritz M. Botts’un ICN Paris İşletme Okulu’ndan Shuyi Hao ile hazırladıkları "İş Yerinde Çeşitliliği Ölçmek" başlıklı sunumu ile tamamlandı.

Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vivian Carstensen’in başkanlığını yaptığı son oturumda farklı disiplinlerden çalışmalar yer aldı. SRH Heidelberg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stephan Schöning’in, Prof. Dr. Claudia Ossola-Haring ile ortak çalışması olan ve çeşitliliğin şirketlerin ekonomik başarısındaki rolünü ortaya koyan sunumunun ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Aydoğan, Prof. Dr. Gülin Vardar ve Araştırma Görevlisi Elif Tokgöz finansal kapsayıcılığın çevresel sürdürülebilirliğe etkisi üzerine hazırladıkları çalışmalarını dinleyiciler ile paylaştılar.

Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kirsten Beckmann’ın yönetim kurullarındaki cinsiyet çeşitliliği üzerine Prof. Dr. Christiane Nitschke ile birlikte hazırladığı sunumunun ardından yine Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jan Schilling çalışanların örgütsel sinizm sorunları üzerine sunumunu tamamladı.

Oturum kapanışında Prof. Dr. Dilek Zamantılı Nayır ile birlikte “Türk Kadınları ve Askeriye” üzerine hazırladıkları çalışmalarını sunmak üzere Adelphi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Eroğul’a çevrimiçi olarak bağlanıldı.

TAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Zamantılı Nayır emeği geçen herkese teşekkür ederek konferansı sonlandırdı.